MENIU

Detaliul compromiţător pentru Iohannis în ordonanţa de clasare semnată de "alt Lazăr"

Iohannis, în dificultate?

Chiar dacă a făcut o confuzie care probabil îi va afecta mandatul de ministru şi îi compromite procesul de revocare a procurorului general, Tudorel Toader şi-a atins ţinta prin scandalul "ordonanţei de clasare": există un detaliu care îl pune în încurcătură pe Iohannis.

Detaliul exploziv din decizia de clasare a dosarului lui Iohannis, semnată de procurorul Cristian A. Lazăr, este acela că această clasare a venit cu doar 2 zile înainte ca Iohannis să-şi depună oficial candidatura la președinție (în data de 20 septembrie 2014).

Procurorul-şef Augustin Lazăr a reacţionat după apariţia în presă a ordonanţei de clasare invocate de Tudorel Toader ca motiv de revocare a procurorului general, dar care a fost semnată de fapt de un alt procuror Lazăr.

Augustin Lazăr critică "manipularea" realizată de ministrul Justiţiei "prin distorsionarea adevărului", deoarece a lăsat să se înţeleagă că ordonanţa de clasare ar fi fost semnată chiar de actualul procuror-general.

Tudorel Toader continuă să susţină că nu a făcut nicio eroare şi se întreabă ce căuta acea hârtie tocmai în dosarul de candidatură al lui Lazăr de la Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiției a susținut miercuri seara, că în dosarul de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general, dosar aflat la Ministerul Justiției, "s-a identificat o Ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele primarului Municipiului Sibiu de la acea dată, domnul Klaus Werner Iohannis".

Tudorel Toader a promis că va face public documentul, dar ulterior a precizat că a cerut CSM acordul pentru publicarea documentului.

Mai multe articole despre:
tudorel toader Augustin Lazăr