MENIU

DETALII ȘOCANTE. Conductorul unuia dintre trenurile care s-au ciocnit la Fetești era băut și a adormit

Ciocnirea celor 2 trenuri de marfă a provocat haos în trafic

Mecanicul de locomotivă din cauza căruia două trenuri de marfă s-au ciocnit frontal, în Gara Fetești, consumase alcool. Mai grav este că nici sistemele automate care ar fi trebuit să se activeze în astfel de situații nu au funcționat, după cum a declarat chiar ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. 

Reprezentanții IPJ Ialomița au precizat că mecanicul de locomotivă a fost testat cu alcoolscopul și a avut o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Fetești în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

„În continuare polițiștii continuă cercetarea la fața locului alături de celelalte autorități competente în domeniu pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului feroviar“, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Pe de altă parte, mult mai grav este că nici sistemele automate care ar fi trebuit să frâneze trenul nu erau funcționale, a afirmat, joi, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.