MENIU

Detalii CUTREMURĂTOARE din ancheta de la Arad: Afaceristul, ucis cu o bombă detonată de la distanță. Ce au descoperit polițiștii

Explozie Arad

Anchetatorii spun că explozia în care a murit afaceristul din Arad a fost provocată. Serviciul Român de Informații a intrat și el pe fir. Surse din anchetă susțin că la fața locului au fost găsite urme de explozibil și că bomba ar fi fost probabil acționată de la distanță. Aceleași surse spun că afaceristul ar fi fost la service cu mașina în urmă cu câteva zile. Mai mult, un martor a declarat chiar că a văzut pe cineva care umbla la mașină înaintea exploziei. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că deflagrația s-a produs când afaceristul încerca să iasă din parcare.

Ioan Crișan era un cunoscut afacerist din Arad care deținea o fermă de crocodili și de somn african. Acesta era și fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea. În jurul orei 7:00 dimineața, după ce și-a băut cafeaua, bărbatul s-a urcat în mașină pentru a pleca din parcarea unui supermarket. La câteva secunde după, bolidul de lux pe care-l conducea a explodat. Deflagrația a fost atât de puternică încât ferestrele blocurilor din zonă s-au spart.

Specialiștii criminaliști spun că ar putea fi vorba despre răzbunarea unui partener de afaceri.

"Sunt oameni de afaceri care relează foarte mulți bani și acolo unde apare un diferend cu un partener (...) Dacă ai de-a face cu un partener de afaceri despre care nu știi că are probeleme de natură psihică sau este extrem de răzbunător șid e violent, poți să greșesți față de el și dacă n-ai reparat greșeala la timp ai de-a face cu un criminal, fără să știi acest lucru", a afirmat, la Realitatea PLUS, Dan Antonescu, expert criminolog.

Nu carecumva moartea asta a individului, om de afaceri de succes, este de fapt o atenționare pentru alții? Pentru că dacă se dorea doar moartea lui, se puteau găsi 100 de alte posibilități decât prin explozie unei bombe, care implică un proces mai complex", spune Mihai Untaru, fost ofițer de poliție.

Experții spun că o astfel de bombă este ușor de confecționat.

"Aducând substanțele, chiar dacă la noi nu le găsim pe piața liberă pentru că nu se vând așa, la magazinul din colț, se pot aduce din afară(...) Dacă aduci componentele respective și le reunești e ca și cum ai aduce un dulap de la magazin și le-ai monta acasă. Vă spun clar că acolo se putea monta acel explozibil fără să se pătrundă în habitat mașinii", a declarat Adela Balea, expert chimist.

Firma afaceristului a avut în 2020 o cifră de afaceri de 3 milioane de euro. În trecut a mai avut parte de probleme. I-a ars casa și i-a fost furat un seif cu 100.000 de euro. Fostul ginere al omului de afaceri, deputatul Sergiu Bîlcea, a postat un mesaj pe Facebook. Acesta spune că este șocat de moartea fostului său socru. 

În urma morții afaceristului a intrat pe fir și Serviciul Român de Informații. Totodată, o echipă de criminaliști din Capitală a fost trimisă de urgență cu elicopterul la Arad.

Nu este prima dată când se întâmplă astfel de incidente la Arad. În 2019 trei mașini au fost incendiate de interlopi în decurs de o săptămână.