MENIU

Descoperire uluitoare: Gaura neagră uriaşă care răstoarnă tot ce ştim despre univers

Gaura neagră imensă

Oamenii de stiinta au facut o descoperire uimitoare: au gasit o gaura neagra mai mare de 12 miliarde de ori ca Soarele. Astronomii nu isi pot explica cum o gaura neagra atat de mare s-a putut forma atat de rapid dupa aparitia stelelor si a galaxiilor

Gaura neagra, numita de astronomi SDSS J0100+2802, se afla la o distanta de 12,8 miliarde de ani lumina de Pamant, arata Ziare.com.

Masiva gaura neagra se afla in mijlocul unui quasar, o sursa de radiatie incredibil de puternica, ce elibereaza de un milion de ori energia Soarelui.

Cercetatorii sustin ca aceasta gaura neagra s-a format la 900 de milioane de ani dupa evenimentul Big Bang. Astronomii nu isi pot explica cum o gaura neagra atat de mare s-a putut forma atat de rapid dupa aparitia stelelor si a galaxiilor, in urma Big Bang.

"Formarea unei astfel de gauri negre mari atat de repede este greu de interpretat cu teoriile actuale. Aceasta gaura neagra din mijllocul quasarului a dobandit o masa enorma intr-o perioada scurta de timp", a declarat dr. Fuyan Bian, de la Universitatea Nationala din Australia.

Mai multe articole despre:
astronomi galaxie stele gaură neagră