MENIU

Descoperire uluitoare despre atracția fizică. Ce se întâmplă în creier în 59 de milisecunde

Totul se decide în 59 de milisecunde

Bărbații care par mai inteligenți și sunt mai mulțumiți de propria viață declanșează în creierul femeilor necunoscute semnale mai puternice de atracție fizică.

Inspirați de social media, o echipă de neurocercetători de la Universitatea din Bamberg, Germania, au descoperit că unii oameni identifică genul unei alte persoane în 244 de milisecunde, iar după alte 59 de milisecunde știu dacă sunt atrase de acea persoană sau nu.

Studiul a fost inspirat de aplicația Tinder, pe care sunt postate numeroase fotografii ale unor persoane care își caută perechea, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii au monitorizat activitatea creierului a 25 de tineri și tinere care au fost rugați să privească 100 de portrete și să spună ce gen aveau persoanele din imagini și dacă le considerau atractive.

Coordonatorul oamenilor de știință, profesorul Claus-Christian Carbon a declarat că viteza cu care sunt emise aprecierile odată ce sexul unei persoane este identificat sugerează că oamenii sunt ghidați după anumite stereotipii de gen în legătură cu ceea ce este considerat atractiv.

"Oricât ar părea de nedrept, frumusețea chipului deschide uși în fiecare zi" a continuat Carbon.

O altă concluzie a studiului este că adulții considerați frumoși sunt percepuți ca fiind mai inteligenți, ei fiind mai mulțumimi de propria viață și mai fericiți.

Mai multe articole despre:
atracție fizică