MENIU

Descoperire uimitoare: 16 piramide au fost găsite de arheologi într-un cimitir antic

<p>Piramide &icirc;n Sudan</p>
<p>Piramide &icirc;n Sudan</p>
<p>Piramide &icirc;n Sudan</p>

Arheologii au făcut o descoperire uimitoare într-un cimitir antic din Sudan: ruinele a 16 piramide mortuare de mari dimensiuni, potrivit Live Science.

Cele 16 piramide cu morminte în interiorul lor sunt vechi de cel puțin 2.000 de ani, dintr-o perioadă numită de istorici a "regatului Kush". Piramidele mortuare erau în vogă în acest regat care s-a stins în secolul al IV-lea din era noastră.

Cea mai mare piramidă descoperită la Gematon, Sudan, are 10,6 metri lungime și se ridica la o înălțime de 13 metri. Astfel de piramide mortuare aparțineau unor persoane înstărite, din clasa nobiliară, în timp ce muritorii de rând își construiau în cel mai bun caz structuri de mici dimensiuni.

"Am excavat până acum 6 piramide din piatră și 10 făcute din cărămidă și mortar", spune Derek Welsby, de la British Museum.

Nu toate mormintele din cimitir au și piramide. Unele sunt îngropate sunt structuri simple dreptunghiulare numite "mastaba," altele erau acoperite cu câteva stânci și purtau numele de "tumuli."

Mai multe articole despre:
arheologi descoperire Piramide