MENIU

Descoperire medicală impresionantă: tratamente cosmetice cu probiotice. Acneea dispare instantaneu

În timp ce majoritatea este conștientă că, pentru a avea un stil de viață sănătos, trebuie să consumăm o dietă echilibrată, care conține fructe proaspete și legume, să renunțăm la mâncăruri de tip fast food și să nu ignorăm exercițiile fizice, puțin știu că un factor important în menținerea sănătății sunt bacteriile benefice care trăiesc în intestin, cunoscute sub numele de probiotice.

Importanța probioticelor este atât de mare, încât mulți experți consideră că un echilibru al acestor „bacterii bune” reprezintă însăși cheia spre o viață lungă, sănătoasă și fericită și chiar o modalitate eficientă de prevenire sau eliminare a unor tipuri de cancer.

Probioticele dețin câteva roluri iportante în menținerea sănătății și nu doar în privința sistemului digestiv, ci al întregului organism.

Ca să ne facem o idee asupra importanței probioticelor, iată câteva dintre sarcinile lor în organism:

- ajută la digestia alimentelor;

- luptă împotriva virușilor și răcelilor;

- ajută la menținera unui sistem osos puternic;

- contribuie la repararea leziunilor tisulare și vindecarea loviturilor;

- ajută la menținerea unei stări de spirit pozitive;

- joacă un rol important în producția de serotonină – „hormonul fericirii”.

Studiile recente au descoperit că probioticele pot influența chiar și ceea ce tindem să mâncăm în mod curent. Conform cercetărilor conduse de echipe de experți de la instituții precum Arizona State University, Universitatea din New Mexico sau Universitatea din San Francisco, bacteriile „rele”, adică nesănătoase, ne afectează dorințele, gusturile și poftele pe care le avem, așadar ele ne pot induce o nevoie de a mânca multe dulciuri și/sau grăsimi.

Este evident că vor cauza inclusiv obezitatea,într-un final. Pe lângă aceste probleme, ele fermentează și creează inflamații ale intestinelor, care aduc după sine o serie de alte complicații și patologii, printre care acneea, eczeme, iritații ale pielii.

Dr. Whitney Bowe de la Centrul Medical Mount Sinai din New York a studiat efectele probioticelor asupra acneei. S-a demonstrat că, indiferent de felul în care le folosim, ele pot fi combinate cu tratamentele deja prescrise, indiferent că le consumăm ca hrană, ca suplimente, sau aplicate extern.

Dr. Bowe a declarat că mai mulți producători sunt deja în plin proces de experimentare a noilor produse ce conțin tulpini sau extracte de probiotice. Printre acestea sunt produse de îngrijire a pielii: creme, loțiuni, măști, peeling-uri etc., unele fiind deja puse pe piață.

Așadar, nu vă rămâne decât să le căutați și să le folosiți cu încredere.