MENIU

Descoperire majoră despre schizofrenie. Savanții au deschis "cutia neagră" a bolii psihice

Schizofrenie

Savanții au deschis pentru prima dată "cutia neagră" a bolii psihice numite schizofrenie, găsind o legătură biologică între tulburarea psihică și

Schizofenia este o enigmă pentru psihiatri, neurologi și psihologi la mai bine de 100 de ani după ce a fost descoperită. Tratamentele aplicate în momentul de față atacă efectele bolii și nu cauza maladiei.

Este pentru prima dată când s-a identificat un proces molecular care are loc în creier și care poate fi asociat schizofreniei, potrivit Washington Post.

Un studiu publicat miercuri în revista Nature susține că o fisură care are loc la nivelul sinapselor neurologice poate fi vinovată de dezordinea mentală din schizofrenie.

În adolescență conexiunile neurologice la nivelul creierului se refac parțial, însă o anumită genă ar fi vinovată de extinderea peste normal a "tăierii" de sinapse celulare.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Broad Institute, Harvard Medical School și Boston Children's Hospital și dă speranțe pentru detectarea timpurie a bolii și pentru dezvoltarea unor tratamente viitoare.

 

Mai multe articole despre:
schizofrenie