MENIU

Descoperire macabră: peste 100 de copii sacrificaţi prin scoaterea inimii

Descoperire macabră: peste 100 de copii sacrificaţi prin scoaterea inimii

Un sacrificu în masă dintr-un sit arheologic din Peru din secolul al XV-lea a dus la omorârea a peste 140 de copii şi peste 200 de lame, conform unui studiu publicat în jurnlul PLOS ONE de Gabriel Prieto şi colegii săi de la Universitatea Naţională Trujillo din Peru. Este cel mai mare sacrificiu în masă de copii şi lame din Americi.

Puţine lucruri se ştiau despre această practică pe coasta nordică a statului Peru. Situl Huanchaquito-Las Llamas făcea parte din Chimu, care era cultura dominantă din coasta peruană în secolul al XV-lea, scrie Phys.

Studiul descrie descoperirile în urma excavărilor dintre 2011 şi 2016 care au scos la iveală sute de corpuri îngropate într-o regiune de aproximativ 700 de metri pătraţi. Rămăşiţele umane erau aproape în întregime copii, iar rămăşiţele animale aparţineau probabil numai lamelor juvenile.

Analizele genetice şi anatomice au indicat că rămăşiţele umane aprţineau fetelor şi băieţilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. Urmele de tăietură care trec prin stern şi coastele deplasate sugerează că atât copiii cât şi lamele au avut pieptul deschis, probabil în timpul înlăturării ritualice a inimii, scrie descopera.ro.

Mai multe articole despre:
copii inimă sacrificaţi