MENIU

DESCOPERIRE MACABRĂ în râul Prut

DESCOPERIRE MACABRĂ în râul Prut

Cadavrul unui bărbat de 51 de ani din judeţul Vaslui, dat dispărut în urmă cu aproximativ două săptămâni, a fost găsit în stare de putrefacţie, plutind pe râul Prut, la graniţa cu Republica Moldova, la peste zece kilometri de locul unde se presupune că ar fi fost luat de ape.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost descoperit de către un localnic din Chersăcosu, care se afla cu animale la păscut pe malul râului Prut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Localnicul a anunţat poliţiştii de frontieră care, împreună cu colegii de la Poliţia Rurală Huşi, au reuşit să scoată din apă cadavrul.

Trupul bărbatului a fost găsit la peste zece kilometri distanţă de locul unde se presupune că ar fi fost luat de curenţii de apă.

"Poliţiştii au anunţat rudele bărbatului al cărui trup a fost găsit plutind pe apă în râul Prut, care l-au identificat. Cadavrul a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală şi transportat la morgă pentru necropsie şi stabilirea cauzei decesului", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Bărbatul de 51 de ani, din comuna Drânceni, şi o femeie de 45 de ani au fost daţi dispăruţi în 24 mai, aceştia fiind căutaţi în râul Prut timp de trei zile de mai multe echipaje de pompieri, poliţişti şi poliţişti de frontieră.

Dispariţia celor două persoane a fost sesizată la numărul de urgenţă 112 de către concubinul femeii, după ce un alt bărbat a găsit mai multe obiecte personale, inclusiv un telefon mobil şi o sumă de bani pe malul râului Prut.

În seara de 24 mai, femeia a mers să le ducă de mâncare concubinului şi bărbatului de 51 de ani, care se aflau cu animalele din sat la păscut, spunându-le că o capră a rămas blocată în mâl, pe malul râului Prut. Atunci, bărbatul de 51 de ani a însoţit-o pe femeie până în locul respectiv, fără a se mai şti ceea ce s-a întâmpla ulterior cu cei doi vasluieni.

"În cursul serii de sâmbătă, un localnic care a trecut prin zona unde animalul era blocat în râu a găsit o pereche de pantaloni, una de ghete, un telefon mobil şi o sumă de bani. Bărbatul respectiv a apelat telefonic pe concubinul femeii, acesta din urmă recunoscându-i lucrurile. În consecinţă, am fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 de dispariţia celor două persoane, în zonă deplasându-se mai multe echipaje de pompieri, poliţişti şi poliţişti de frontieră, care au început căutările", afirma purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Mai multe articole despre:
poliţie Prut mort râu cadavru