MENIU

Descoperire macabră în Buzău. Craniul unui om, găsit de localnici în pădure

Descoperire șocantă în comuna Lopătari, într-o zonă împădurită de lângă satul Vârteju, unde un localnic a descoperit un craniu uman și mai multe oseminte. Acesta a apelat imediat autoritățile, iar polițiștii buzoieni au demarat cercetări amănunțite.

 Primarul comunei, Claudiu Constantin, a sugerat că acest craniu ar putea fi al unui bărbat dispărut în luna decembrie a anului precedent.

"M-au anunţat câţiva localnici că au găsit ceea ce pare a fi un craniu de om, doar craniul l-au găsit. Ar fi al cetăţeanului care a dispărut acum câteva luni, Ion Bostan. Ştiu că s-a deplasat Poliţia la faţa locului aseară, a fost găsit în proximitatea satului Vârteju, de acolo de unde era. Stătea într-o casă, într-o zonă destul de izolată. Într-o pădure, într-o vale au găsit craniul. Avea soţie, un băiat. Se presupune că el ar fi, urmează cercetări. L-a găsit un cetăţean din Vârteju, în pădure şi aşteptăm concluzii să vedem dacă este vorba despre el sau nu", a declarat Claudiu Constantin.  

Reprezentanții IPJ Buzău au oferit detalii suplimentare pe această temă:

“Au fost găsite oseminte, un craniu şi alte oase de proveniență umană. Urmează a se efectua necropsia în urma căreia se va stabili legătura cu o persoană. În zona respectivă în care au fost găsite osemintele, la sfârșitul anului trecut a fost dat dispărut un bărbat, însă, deocamdată, nu se poate face legătura cu certitudine, până când nu vor fi încheiate cercetările”, a declarat Ane-Mari Vrapciu de la IPJ Buzău.

În comună, toată lumea bănuiește că osemintele ar putea să îi aparțină bărbatului dispărut fără urmă în decembrie, căutat de familie și autorități fără succes.

Bărbatul în vârstă de 74 de ani, numit Ion Bostan, a fost declarat dispărut începând cu data de 8 decembrie 2022. Autoritățile au declarat că ultima dată a fost văzut pe data de 6 decembrie de către nepotul său. Deoarece bărbatul locuia singur și nu a mai răspuns la telefon, ruda sa a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța dispariția.

Mai multe articole despre:
craniu buzau politie ipj 112