MENIU

Descoperire incredibilă! Cum se transformă corpul uman la câteva zile după moarte

Cercetătorii au făcut o descoperire incredibilă. Un om este declarat decedat după ce inima sa nu mai bate, când sistemul circulator și cel respirator se opresc. Totuși, potrivit studiilor, se pare că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. După ce o persoană este declarată decedată, unele părți ale corpului său încă mai funcționează. Chiar și la câteva zile de la moarte.

Potrivit specialiștilor, această descoperire este foarte importantă deoarece în urma ei, transplantul de organe poate fi privit și altfel. Microbiologul Peter Noble și echipa sa de la Universitatea din Washington au făcut câteva studii. Aceștia au cercetat genele active ale șoarecilor și ale peștilor zebră decedați.

Și cercetările făcute mai înainte au dezvăluit că unele gene umane au fost active timp de 12 ore de la deces. Potrivit rezultatelor acestor studii, cercetătorii au găsit peste 1.000 de gene care au fost active chiar și câteva zile de la declararea decesului. Acestea nu au avut nevoie de mai mult timp pentru a-și opri activitatea. Potrivit studiilor, activitatea acestora chiar a crescut după deces.

Așadar, după câteva zile de la declararea decesului, unele părți ale corpului încă mai funcționează, spun studiile. Lucrul acesta este incredibil. Deci, după ce o persoană este declarată decedată, în corpul uman încă mai sunt active anumite gene, iar activitatea acestora chiar crește.

Sursă: teotrandafir.com

Mai multe articole despre:
deces moarte specialişti organe transplant de organe