MENIU

Descoperire bizară, la Timişoara. Radio pirat al unei organizaţii extremiste din străinătate

Un radio pirat care promova idei extremiste ale organizației Liga Nordului a fost depistat lângă Timișoara în urma unui control al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), desfășurat în luna mai.

Experții ANCOM au identificat o emisie neautorizată pe frecvența 107,3 MHz în limba italiană, într-o locuință particulară situată în localitatea Giroc. Cu ajutorul unei antene poziționată discret între două case de tip duplex era preluat de pe internet programul Radio Padania din Italia, care propagă ideile grupării extremiste Liga Nordului, și retransmis pe frecvența respectivă.

Emisia acoperea o bună parte din sudul Timișoarei. Potrivit unor surse oficiale citate de pressalert.ro, scopul era atragerea de finanțări din diaspora italiană pentru organizația Liga Nordului.

În baza informațiilor celor de la ANCOM Timiș, Poliția Timiș a obținut un mandat de percheziție pentru locația de unde se emitea ilegal. Aici a fost descoperit un italian în vârstă de 58 de ani care a recunoscut că el a pus la cale transmisia ilegală. Toate echipamentele au fost confiscate, iar bărbatul s-a ales cu o amendă de 5.000 lei.

Mai multe articole despre:
radio Liga Nordului radio pirat radio padonia padonia