MENIU

Descoperire alarmantă a medicilor! Mai există încă 8 tipuri neștiute de cancer

Un studiu finalizat în urmă cu o săptămână de Universitatea de Medicină din Washington dă frisoane. Cercetătorii au ajuns la concluzia că în afară de cele 5 tipuri de cancer legate de excesul de greutate, adică cel de colon, esofag, rinichi, sân și uter, există încă 8.

Adică formele de cancer apărute la stomac, ficat, vezică biliară, pancreas, ovar, tiroidă, meningiom-ul, o formă de tumoare pe creier, şi mielomul multiplu, un tip de cancer de de măduvă osoasă. (iese). Pentru cele mai multe dintre cazurile de cancer de pe lista recent extinsă, cercetatorii au observat o relație pozitivă doză-răspuns: cu cât indicele de masa corporala era mai mare, cu atat mai mare era probabilitatea de apariţie a cancerului.

Studiul, realizat de un colectiv internaţional de oameni de ştiinţă, are la bază peste 1000 de cercetări efectuate în toată lumea la cererea Agenţiei pentru Cercetare în Domeniul Cancerului a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Toate au urmărit relaţia dintre tumori şi greutatea în exces.

 

În ceea ce priveşte sexul, riscurile sunt egale pentru bărbați și femei, incidenţa fiind mai mare în America de Nord, Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Explicaţia principală furnizată de savanţi este aceea că excesul de grăsime duce la o supraproducție de estrogen, testosteron si insulină, și generează inflamaţii care pot declanşa cancerul. Atenţie, este vorba de un factor de risc, nu de ideea că toate persoanele cu exces de greutate vor face cancer, sau cele slabe sunt scutite.

După cum se ştie, dispoziţia psihică proastă are un rol promordial şi este considerată element declanşator. Însă alţi factori de risc la fel de importanţi, susţin cercetătorii americani, sunt alimentaţia nesănătoasă şi fumatul. Ei recunosc că pierderea kilogramelor este un proces dificil, prin urmare recomandarea de urgenţă este ca persoanele supraponderale să evite să se îngraşe mai tare. La nivel mondial, aproximativ 640 de milioane de adulti si 110 de milioane de copii sunt obezi.

În Statele Unite este vorba despre o treime din populaţie. Ţineţi însă cont că asta se întâmplă după intensive campanii publice de informare, începute acum 15 ani!

În ceea ce priveşte slăbirea, ea nu este imposibilă. Funcţionează pe bază de încredere şi voinţă, dar dă roade şi o sperietură. Ei bine, informaţiile pe care tocmai vi le-am furnizat credem că au această valenţă. Nu este de glumă!

Mai multe articole despre:
cancer grăsime Alexandra Pacuraru fresh refresh