MENIU

Descinderi în forță la evazioniștii din Olt! Infractorii au produs un prejudiciu de 1 milion de lei

Polițiștii din Olt efectuează, vineri dimineață, șapte percheziții în județul Olt, într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul se ridică la 1 milion de lei. 

"La data de 11 septembrie a.c., 33 poliţişti de investigare a criminalităţii economice și de la acțiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, efectuează 7 percheziţii, în județul Olt", se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de evaziune fiscală.

Potrivit oamenilor legii, activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada 2012 – 2015, în calitate de reprezentanți ai unei societăți comerciale, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziții fictive de mărfuri de la firme tip fantomă, în scopul diminuării bazei impozabile și implicit a prejudicierii bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de lei.

La sediul poliţiei urmează a fi aduse 5 persoane, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Mai multe articole despre:
evaziune fiscală percheziţii Olt