MENIU

Descindere în forță a mascaților în București, la o rețea de proxeneți. Zeci de suspecți ridicați, 15 reținuți

Descindere a politistilor (arhiva)

Descindere în forță a polițișitlor și procurorilor din bucurești, marți, în mai multe locații în care se practica prostituția. Oamenii legii au vizat proxeneți care ar fi acționat atât în Capitală, cât și în provincie. 15 suspecți au fost reținuți.

" Poliția Capitalei Secției 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5,  cu sprijinul unor efective din cadrul Poliției Sectorului 5 și Serviciului Acțiuni Speciale, au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară la locuințele a 16 persoane  suspecte sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

Totodată, au fost puse în executare 32 de mandate de aducere. În fapt, din datele și probele administrate în cauză a rezultat faptul că în perioada decembrie 2020 - prezent, persoanele în cauză ar fi înlesnit practicarea prostituției in locații din București și din provincie,  a 13 femei  obținând astfel foloase patrimoniale.

În urma perchezițiilor efectuate, persoanele au fost conduse pentru audieri, la sediul Secției 24 Poliție. 

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sume de bani, precum și alte probe de interes în cauză. 

În urma probatoriului administrat, 15 persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate în fața magistraților cu propunere legală. 

Cercetările sunt continuate de Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism".