MENIU

DERAPAJ MAJOR al fostului lider de la Casa Albă. Trump: SUA ar trebui să finanțeze școli sigure înainte de a trimite ajutor militar Ucrainei

Donald Trump / Foto: Profi Media

Fostul președinte american Donald Trump a cerut parlamentarilor americani să acorde prioritate finanțării pentru securitatea școlilor în locul trimiterii de ajutor militar în Ucraina, relatează BBC.

Luând cuvântul la o conferință pro-arme, fostul lider de la Casa Albă s-a întrebat cum de SUA „are 40 de miliarde de dolari de trimis în Ucraina”, dar nu poate asigura securitatea în școlile din propria țară, relatează G4Media.ro.

„Înainte de a construi o națiune în restul lumii, ar trebui să construim școli sigure pentru copiii noștri în propria noastră națiune”, a declarat Trump în discursul susținut la întâlnirea Asociației Naționale a Pușcașilor, cea mai mare organizație a deținătorilor de arme de foc din SUA, eveniment ce a avut loc la Houston.

Intervenția a avut  loc la câteva zile după ce 21 de persoane au murit într-un schimb de focuri într-o școală din Texas.

La începutul acestei luni, Congresul SUA a votat cu o majoritate covârșitoare trimiterea unui ajutor militar de aproape 40 de miliarde de dolari (31 de miliarde de lire sterline) către Ucraina. În total, legislatorii americani au trimis aproximativ 54 de miliarde de dolari Ucrainei de la invadarea Rusiei în februarie.

Citește și Donald Trump, reacție halucinantă după masacrul de la o școală din Texas - Fostul președinte cere înarmarea populației