MENIU

Deputatul DORINEL URSĂRESCU, urmărit PENAL pentru trafic de influenţă

Dorinel Ursărescu
Deputatul DORINEL URSĂRESCU, urmărit PENAL pentru trafic de influenţă

Deputatul Dorinel Ursărescu este urmărit penal într-un dosar de evaziune. Acesta este acuzat de trafic de influenţă. În acelaşi dosar este urmărit penal şi Valentin Grosu, fost director al Direcţiei judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale Bacău. Acuzaţiile fac referire la un dosar de evaziune fiscală cu motorină. Prejudiciul din dosar depăşeşte 4,5 milioane de lei.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Dorinel Ursărescu, deputat în Parlamentul României, președintele organizaţiei județene Neamț a unui partid politic, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi Valentin Grosu, fost director al Direcţiei judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale Bacău, dar şi Andrei Răzvan, la data faptelor inspector în cadrul Serviciului coordonare echipe mobile şi supraveghere produse accizabile - Direcţia supraveghere accize şi operaţiuni vamale din Autoritatea Naţională a Vămilor, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, prin influenţa pe care o avea, parlamentarul a numit persoane agreate la conducerea Direcţiei de Operaţiuni Vamale Neamţ pentru a evita verificarea atentă a cisternelor. Dorinel Ursărescu ar fi acceptat să primească o sută de euro pentru fiecare tonă de motorină vândută.

Membrii grupării sunt acuzaţi de evaziune fiscală.

Prejudiciul adus de statului depăşeşte un milion de euro.