MENIU

Departamentul de Stat American asigură că Israelul își va păstra statutul de stat favorizat

Israelul este singurul stat care ar putea scăpa de reducerile drastice în ceea ce privește ajutorul extern, propuse de Donald Trump, anunță un comunicat al Departamentului american de Stat. 

Propunerea Casei Albe anunță că reducerea bugetului Departamentului de Stat până la o treime ar putea viza, în cea mai mare parte, schimbările climatice, promovarea democrației și a programelor pe sănătate, precum și numeroase proiecte de ajutor extern.

În total, 17,3 miliarde de dolari vor fi tăiate din bugetul Departamentului de Stat, care reprezintă un total de aproximativ 50 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, este foarte puțin probabil ca în Congresul American să se aprobe propunerea Casei Albe, așa că impactul este încă necunoscut.

Mark Toner, purtător de cuvând al Departamentului de Stat, a declarat că ajutorul acordat Israelului, care însumează în acest an circa 3,1 miliarde de dolari, nu va fi afectat de reduceri, conform planului lui Donald Trump, astfel că Israelul beneficiază de mai mult ajutor decât oricare alt stat, menționează  msn.com