MENIU

Demisie la Ministerul Justiției, din cauza OUG privind legile Justiției

Tudorel Toader

În plin scandal privind modificare legilor Jusitției prin OUG, un secretar de stat din ministerul condus de Tudorel Toader a demisionat.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că în cursul acestei dimineți a primit demisia unuia dintre cei doi secretari de stat de la Ministerul Justiției. Acesta nu a precizat însă numele secretarului de stat demisionar. Realitatea TV suține că ar fi vorba de Marieta Safta. Aceasta era delegată de la Curtea Constituțională la Ministerul Justiției, iar acum, conform noilor prevederi legale  nu ar mai îndeplini condițiile legale ale detașării.

Potrivit portalului Revista 22.ro, din 23 februarie 2017, de când a devenit ministru, până în aprilie 2018, ministrul Tudorel Toader a fost în 16 deplasari externe care au costat 140.723 lei, potrivit datelor comunicate de ministerul Justitiei la cererea Ziare.com.

Ministrul Toader a facut singur doar primele două deplasari din mandat, adica până cand, din 16 martie 2017, a adus-o la minister, în functia de secretar de stat, pe Marieta Safta. Ea a venit alaturi de dl. Toader de la CCR, unde era prim magistrat asistent șef.

Mai multe articole despre:
demisie ministerul justiţiei tudorel toader