MENIU

Demisie în guvernul polonez, în timpul pandemiei. Ministrul Sănătății, implicat într-un scandal privind achiziționarea echipamentelor de protecție

Lukasz Szumowski

Ministrul polonez al Sănătății, Lukasz Szumowski, și-a anunțat marți demisia, pe fondul scandalului de corupție în care este implicat. Cu o zi înainte, același anunț a fost făcut și de adjunctul său, Janusz Cieszynski. Partidul de guvernământ din care fac parte, Lege și Justiție, este aspru criticat pentru modul în care a gestionat epidemia de coronavirus. 

Când a făcut anunțul, Szumowski a precizat că plănuise să demisioneze la începutul anului, însă a rămas în funcție pentru a gestiona criza sanitară generată de pandemie. Ministrul și adjunctul său s-au aflat și în mijlocul unor scandaluri legate de achiziția de ventilatoare pentru spitale și măști de protecție, care nu ar fi fost livrate.

Szumowski, apreciat în aprilie pentru modul în care a gestionat debutul pandemiei, a negat implicarea sa în orice ilegalitate, informează Mediafax.

În ultimele săptămâni, numărul noilor cazuri de infectare din Polonia a crescut semnificativ, în special din cauza focarelor în rândul minerilor. Bilanțul depășește 57.876 de cazuri de Covid-19 și 1.896 de decese.

Mai multe articole despre:
polonia pandemie ministrul sanatatii