MENIU

Demisie în guvernul irlandez din cauza încălcării regulilor anti-Covid. Ministrul Agriculturii a participat la o cină cu peste 80 de persoane

Dara Calleary

Ministrul irlandez al Agriculturii, Dara Calleary, a demisionat vineri în urma criticilor primite după ce a participat la o cină cu peste 80 de persoane. Acesta a preluat postul în urmă cu doar o lună.

Evenimentul a fost organizat de Societatea irlandeză de Golf, la o zi după ce autoritățile au anunțat înăsprirea restricțiilor, pe fondul creșterii numărului noilor infectări cu Sars-Cov-2. Demisia ministrului a fost acceptată imediat de premier, care a transmis că acesta a avut ”un comportament greșit”.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministrul Agriculturii și-a cerut scuze și a admis că, în actualul context, nu trebuia să participe la eveniment. Calleary a preluat mandatul după demisia lui Barry Cowen, acuzat că a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Poliția a deschis o anchetă. Printre cei care au mai fost prezenți la cină se află comisarul UE, Phil Hogan, un judecăt al Curții Supreme și un senator, notează Mediafax.

Mai multe articole despre:
guvernul irlandez ministrul agriculturii demisie