MENIU

DEFICIT la bugetul de stat! Măsuri pentru reducerea cheltuielilor - Anunțul lui Nicolae Ciucă despre tăierea salariilor

Nicolae Ciucă - premierul României

Premierul Nicolae Ciucă spune că există un deficit la bugetul de stat, însă nu vor fi tăiate salariile sau alte tipuri de venituri. Acesta a declarat, după ședința conducerii PNL, că în acest context i-a cerut ministrului de Finanțe să vină cu o serie de măsuri pentru a reduce cheltuielile în următoarele luni.

„Nu se pune problema reducerii salariilor, nu se pune problema reducerii investițiilor. Discutăm despre o analiză care se va desfășura la nivelul Ministerului de Finanțe, în deplină coordonare cu celelalte ministere.

Vă rog să nu inducem niciun fel de temere către oameni, că ar urma să se sau că s-ar fi gândit măcar cineva la reducerea salariilor sau a altor venituri. Aici este vorba doar de chibzuiala cheltuielilor la bunuri și servicii, la alte cheltuieli care, în momentul de față, la nivelul fiecărui ordonator de credite pot fi făcute”, a spus Nicolae Ciucă.

Declarațiile vin în contextul în care liderii coaliției au cerut Ministerului de Finanțe să facă o analiză rapidă pentru a vedea cum pot fi reduse cheltuielile bugetare cu 20 de miliarde de lei.

Mai multe articole despre:
ciuca salarii reduceri