MENIU

DEEP FAKE uriaș! Escrocii se folosesc de imaginea unor persoane publice precum Mugur Isărescu sau Andreea Esca pentru fraude

Escrocii se folosesc de imaginea unor persoane publice precum Mugur Isărescu sau Andreea Esca pentru fraude/ Captură video

Tehnologia deep fake face ravagii în rândul vedetelor. Escrocii folosesc o nouă metodă prin care pot modifica anumite clipuri în care apar diverse persoane publice, în așa fel încât să pară că fac reclamă la produse și servicii false. 

Aceasta este doar una dintre reclamele care circulă în mediul online și în plasa căreia au picat mai mulți români.

Șarlatanii se folosesc de programe de inteligență artificială prin care pot modifica clipurile astfel încât să facă reclamă la diverse lucruri, de la produse de slăbit, la false platforme prin care oamenii sunt mințiți că își pot crește veniturile. Iar pentru a-și spori credibilitatea, escrocii fură imaginea persoanelor celebre.

Imaginea premierului Ciolacu, folosită în campanii DEEP FAKE! Avertismentul experţilor în securitate cibernetică

Vedete precum Andreea Esca sau Carmen Brumă, omul de afaceri Ion Țiriac, guvernatorul BNR Mugur Isărescu sau afaceristul Gigi Becali sunt doar câteva dintre victimele hoților online care s-au folosit de imaginea lor pentru aceste reclame frauduloase. Andreea Marin, de pildă, se luptă de mult în instanță cu firmele care promovează produse în numele său.

Ministrul Sebastian Burduja, plângere penală după ce imaginea i-a fost folosită într-o înșelătorie deep fake

Experții IT ne recomandă să fim atenți și să nu răspundem acestor tentative de înșelăciune, să nu ne oferim datele persOnale prin telefon sau pe diferite site-uri online neverificate. 

Citește și Avertisment grav în privința clipurilor care circulă pe internet - Cum ne putem da seama dacă vorbim de un "deepfake"

Vezi și Semnal de alarmă. Se înmulțesc clipurile TRUCATE cu ajutorul Inteligenței Artificiale care vând tratamente suspecte

Mai multe articole despre:
deep fake escroci mugur isarescu andreea esca frauda