MENIU

Declaraţie şocantă a lui Ben Carson. Niciun oficial nu a mai jignit oamenii fără posibilităţi astfel

Ministrul american pentru Dezvoltare urbană, Ben Carson, a scandalizat opinia publică după ce a declarat într-un interviu acordat unui post de radio că oamenii sunt săraci din cauza unei programări mentale greşite, preluată de la părinţi şi mediul în care s-au format, relatează  BBC.

Fost neurochirurg, Ben Carson a afirmat că este de părere că sărăcia este „în mare parte, o stare de spirit”, iar cei care deţin un „set de valori corect” au toate şansele să „se ridice” pe scara socială, spre deosebire de „cei, care au un set de valori greşit, care vor ajunge jos, chiar dacă le oferi toate oportunităţile.”

Acesta a relatat că există o „sărăcie a spiritului”, iar educaţia deficitară primită de la părinţi poate avea ca rezultat „un şablon mental greşit” şi „o atitudine defetistă”.

Ben Carson argumentează prin propria experienţă de viaţă şi cum a reuşit să depăşească starea de sărăcie din prima perioadă a vieţii graţie mamei sale, care l-a susţinut moral.

„Dacă toată lumea ar avea o mamă ca a mea, nimeni nu ar mai fi sărac. Era o persoană care nu accepta statutul de victimă”, a declarat acesta.

La puţin timp de la aceste afirmaţii, oficialul a generat un val de critici din partea utilizatorilor reţelelor de socializare.

Printre critici dure şi injurii adresate direct, o utilizatoare comentează ironic:

„Ben Carson a spus că sărăcia e o stare de spirit. Luna viitoare, am să-i spun proprietarului că mi-am plătit chiria cu gândire pozitivă!”