MENIU

Declaraţie RIDICOLĂ a ministrului pentru Buget după scăderea economică din T2

Maşina economiei pierde viteză şi a rămas fără benzină: "Mergem înainte" spune Voinea, înainte de a se muta la BNR

Prima reacţie a lui Liviu Voinea, ministrul Bugetului, după rezultatul dezamăgitor al economiei în trimestrul al doilea este cel puţin bizară: "Este ca şi când ai merge cu maşina cu 130 km pe oră şi acum ai încetini la 100. Dar tot înainte mergem", a spus Voinea. Ministrul pentru Buget ar trebui să ştie cel mai bine că tăierile masive de INVESTIŢII din buget din prima jumătate a anului este ca şi cum maşina ar fi fost lăsată FĂRĂ COMBUSTIBIL pentru restul traseului.

Liviu Voinea, ministrul Bugetului, recunoaşte că rezultatele economice din T2 sunt sub aşteptări, dar susţine că sunt în buget şi că creşterea economică de 2,8% prognozată pentru acest an poate fi atinsă, întrucât în acest moment există un spaţiu fiscal (sunt bani) pentru creşterea cheltuielilor publice.

"La rectificare noi avem o creştere economică de 2,8% pe tot anul, iar rezultatul din semestrul doi de 2,4% este în ţintă. Este o încetinire a ritmului de creştere economică, nu o scădere. Este ca şi când ai merge cu maşina cu 130 km/h şi acum ai încetini la 100. Dar tot înainte mergem", a declarat Liviu Voinea, potrivit ZF.ro.

Produsul intrern brut a scăzut în trimestrul al doilea cu 1% faţă de primul trimestru, iar creşterea anuală a coborât semnificativ atât la nivel trimestrial, de la 3,9% la 1,2%, cât şi semestrial, la 2,4% serie brut şi 2,6% serie ajustată sezonier, cu mult sub estimările autorităţilor, de 3,5% pe an.

Mai multe articole despre:
Liviu Voinea ministru pentru buget