MENIU

Declaraţia şocantă a mamei tănărului acuzat de propagandă ISIS. Ce facea când i se ataca religia

Mama tânărului din Craiova acuzat de propagandă în favoarea Statului Islamic susține că acesta este doar "un copil îndrăgostit de religie și atât", însă recunoaște că băiatul ei devenea agresiv verbal dacă cineva îi ataca religia.

Mama adolescentului s-a prezentat la sediul DIICOT, acolo unde acesta este audiat de procurori.

"El e doar un copil îndrăgostit de religie și atât. Nu știu dacă a trecut la extreme. Poate s-a refugiat acolo, a zis că și-a găsit liniștea, cum l-au racolat alții. (...) Imamul din Craiova nu trebuia să-l primească. În primul rând, pentru că e minor, are 17 ani. Am înțeles că s-a botezat. El de ce a fost de acord? Acum spune că ei n-au treabă. Adică nu știe de ce venea copilul meu vinerea la moschee și cu cine pleca de acolo? Poate sunt alții în spatele moscheii. Copilul meu n-are nicio vină, pentru că era racolat de alții", a spus mama tânărului.

Ea a recunoscut însă că adolescentul era agresiv verbal dacă cineva îi ataca religia, conform Agerpres. 

"Era foarte îndoctrinat, foarte violent și agresiv verbal doar dacă îi atacai religia. Așa, era ok. S-a schimbat în ultimul an foarte mult. Prima dată era calm. A zis: mami, mi-am găsit liniștea acolo, nu beau, nu fumez, nu mă droghez", a completat femeia.

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut, marți seara, de procurorii DIICOT, urmând ca miercuri el să fie dus la INML pentru a fi expertizat psihiatric.