MENIU

Uraganul Irma: Declarațiile românilor captivi în orașele fantomă din Florida

Peste 100.000 de români locuiesc în Florida, în zonele ameninţate de uraganul Irma. Mulţi dintre ei au plecat împreună cu familiile, pe coasta de vest, alții în Canada, dar sunt şi persoane care au rămas să înfrunte furia naturii. Aflăm acum de la aceşti oameni ce s-a întâmplat în ultimele ore în Florida.

”Am baricadat geamurile la case. Noi aici, în Palm Beach, avem alertă de tornadă. E oraș pustiu, orașele sunt pustii, nu se mai vede nimic. Autostrăzile sunt pustii, foarte mulți au plecat. Ieri am avut stare de asediu, poliția nu te lasă să te plimbi pe stradă, te arestează. Devine din ce în ce mai grav și dezastruos. Eu sunt la cinci kilometri de plajă, vom fi inundați. Nivelul apei va crește cu doi metri. Am văzut simulări în care tot Miamiul e sub apă. M-au contactat români... Știu români care au plecat. Peste 30 de mii de români au trăiesc aici. Știu români care au plecat în Canada, de pe coasta de est, au plecat spre vest, numai că și aceasta va fi lovită puternic și, ulterior, cred că se vor îndrepta spre nord”, susține Sorin Roiban, român stabilit în Florida.

Totodată, președintele FADERE, Daniel Țecu, susține că a înființat o pagină de facebook cu un număr de telefon la care românii pot suna.

”Am înființat o pagină de Facebook, cu un număr de telefon la care românii pot suna. Mi-ar fi plăcut că și MAE să pună un număr de telefon la dispoziție. Și cred că e momentul să fim solidari, să ajutăm românii la nivel internațional”, a precizat Țecu

 

Mai multe articole despre:
Miami SUA români uraganul irma romani captivi