MENIU

Declarație stupefiantă a omului de afaceri Ion Țiriac

Ion Tiriac. Foto: mediafax.ro

Omul de afaceri Ion Țiriac își arată admirația pentru Viktor Orban, premierul Ungariei, criticat în țara sa și în Europa pentru asaltul la adresa justiției și a presei libere, dar și pentru adoptarea unei așa-numite legi a sclaviei care, spun criticii îi lovește pe angajații maghiari. 

Ion Țiriac crede că principala problemă a României este aceea că nu are un om ”care să stea în picioare”. Omul de afaceri observă că ”în picioare” stă premierul Ungariei Viktor Orban, care ”apără interesele Ungariei de la A la Z”.

Viktor Orban și majoritatea pe care o dirijează în parlamentul de la Budapesta au foist criticați în Ungaria și în UE pentru atacul violent la adresa justiției, a presei libere, a societății civile sau a imigranților.

În ultimele săptămâni, mii de oameni au ieșit în stradă în mai multe rânduri pentru a protesta față de adoptarea unei așa-numite ”legi a sclaviei”, care ridică de la 250 la 400 plafonul orelor suplimentare la care pot fi obligaţi angajaţi. 

Proteste fără sfârșit. Mii de unguri, din nou în stradă, în ger, împotriva lui Viktor Orban

În treacăt, Țiriac avertizează că României nu îi trebuie fricțiuni cu Rusia, care ne poate ”închide puțin robinetul” conductei de gaze. 

”În România principala problemă este că noi nu avem pe unul care să stea în picioare. Și atunci, eu nu sunt nici PSD, nici PNL, nici nimic. Iar întrebarea este, e Viktor Orbán Hitleristul Europei? Deocamdată el apără interesele Ungariei de la A la Z şi, cu tot respectul, când se duce la Bruxelles, stă în picioare. Și atunci cum să-l critici pe Orban? Pe mine mă stupefiază şi treaba asta. Nu sunt toţi perfecţi. Dar este el imperfect pentru că a făcut un contract cu Putin de 3 miliarde. Dar câte miliarde credeţi dumneavoastră că are Germania cu Rusia în fiecare an? Multe de tot. Evaluaţi numai contractul Nord Stream, al doilea gazoduct pe care îl fac acum. Nouă nu ne trebuie fricţiuni cu Rusia în ziua de astăzi. Pentru că este lângă noi, aici la 100 de km. Și, dacă se supără cumva şi îţi închide puţin robinetul, apare o problemă măricică. Și dacă nu înţelegi asta din funcţia pe care o ocupi şi nu te pricepi, mai bine laşi pe altul", a spus Ion Țiriac pentru Capital.