MENIU

DECIZII importante, astăzi, pe masa Coaliției de guvernare. După ce funcții tânjesc cei din PNL, USR și UDMR

Coaliția de guvernare PNL, USR-PLUS, UDMR Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Coaliția de guvernare PNL, USR-PLUS, UDMR Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

O nouă negociere pentru funcții a partidelor din Coaliția de guvernare! PNL, USR-PLUS, UDMR discută astăzi despre împărțirea unor posturi importante.  avocatul poporului, TVR sau radioul public. Doar că la ultima întâlnire, una din trei funcții este disputată de doua partide.

 

PNL și USR-PLUS anunțau în urmă cu o săptămână că doresc ca votul din Parlament pentru revocarea conducerii TVR și a Radioului Public să fie dat în următoarele zile.

Potrivit negocierilor de săptămâna trecută, conducerea TVR ar urma să revină PNL, cea a Radioului publilc - USR-PLUS, astfel că postul de Avocat al Poporului ar fi fost revendicat de UDMR, lucru cu care ceilalți parteneri de coaliție nu ar fi fost întrutotul de acord, relatează Realitatea PLUS. 

Este greu de crezut ca astăzi să se finalizeze aceste negocieri, în special cea pentru înlocuirea Avocatului Poporului. Se știe că PNL și USR-PLUS au dus o campanie pentru revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului. PNL a demarat chiar în Parlament procedurile pentru revocarea acesteia.

În plus, ultima împărțire a funcțiilor între cele trei formațiuni din Coaliție a durat aproape o lună. Este vorba despre numirea prefecților și a subprefecților, care s-a perfectat abia săptămâna trecută.