MENIU

Decizie surprinzătoare luată de Vladimir Putin

Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri reducerea bugetului apărării în anul 2018, dar susține că această diminuare nu va afecta planurile de reînzestrare a forțelor armate și marinei cu echipamente noi, relatează portalul newsru.com.

Putin a făcut o declarație în acest sens la o întrevedere la reședința sa din afara Moscovei, Novo-Ogariovo, cu Vladimir Vasiliev, președintele grupului parlamentar al Rusiei Unite din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus). Stenograma acestei discuții a fost publicată pe site-ul Kremlinului, scrie Agerpres.

"În sesiunea de toamnă va trebui să lucrăm la Legea bugetului. Ne așteaptă multă muncă și vom discuta în mai multe rânduri despre toate aceste" reduceri, a spus Vladimir Putin.

În acest context, președintele rus a subliniat că "economii semnificative urmează să se facă în bugetul pe anul viitor" prin reducerea "unor articole din bugetul pentru apărare".

"Acest lucru nu va afecta însă planurile noastre de reechipare a armatei și marinei ", a spus președintele rus, adăugând că "toate comenzile angajate de stat pentru înzestrarea armatei vor fi executate". Urmează să fie elaborat un nou plan de înzestrare a armatei, a adăugat șeful statului rus.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin buget armată putin armata putin