MENIU

DECIZIE ŞOCANTĂ luată în Rusia noaptea trecută. UPDATE: Rubla s-a PRĂBUŞIT azi

Anunţ şocant al Băncii Centrale din Rusia: Moscova a urcat dobânda cu 6,5 puncte procentuale într-o zi pentru a opri prăbuşirea rublei. UPDATE: Cu toate acestea, moneda rusească a coborât azi la noi minime istorice în faţa dolarului şi a euro.  

UPDATE: Euro şi dolarul american s-au apreciat în şedinţa de astăzi cu 16% faţă de rubla rusă, cea mai mare depreciere din timpul unei şedinţe de tranzacţionare de la criza din 1998, potrivit Economica.net.

De la începutul acestui an, rubla s-a depreciat cu 40% în raport cu euro şi cu 45% faţă de dolar, din cauza impactului sancţiunilor occidentale asupra economiei Rusiei şi a scăderii cotaţiei petrolului.

Într-un anunţ surprizător chiar înainte de ora 1 de la Moscova, banca centrală rusă a declarat că va ridica rata dobânzii la 17% de la la 10,5% pentru a opri prăbuşirea rublei, informează Ziarul Financiar.

Măsura a fost cea mai mare creştere  din 1998, când dobânzile au crescut cu 100%, iar guvernul a întârziat cu plăţile, scrie Bloomberg.

Cu toate acestea  anunţul, precum şi momentul său a subliniat problemele financiare în care Rusia se află acum.

Pana acum in acest an, Rusia a cheltuit 80 miliarde dolari din rezervele sale valutare într-o încercare nereuşită de a sprijini rubla. Mai multe...

Mai multe articole despre:
Rusia Vladimir Putin rublă rubla ruseasca