MENIU

Decizie neașteptată luată de PSD în privința noului Guvern

Deputaţii PSD au stabilit să nu intre în sală la plenul reunit în care va fi dat votul pentru noul Guvern, pentru a asigura cvorumul şedinţei, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

„Acest lucru s-a discutat şi în Comitetul Executiv. Nu este atributul PSD-ului, opoziţie să facă cvorum. Atributul cvorumului este al majorităţii, în orice stat din lumea aceasta democratică, Deputaţii au dat şi vot. Dacă se face cvorum o să participă şi noi, dar nu o să votăm Guvernul", a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, pentru Mediafax.

Pentru a fi validat, noul Guvern are nevoie, în Parlament, de aceleași 233 de voturi de care a fost nevoie pentru a demite cabinetul Dăncilă.

Într-o declarație de presă după anunțul desemnării lui Orban ca premier, Marcel Ciolacu s-a declarat convins că opoziția nu va avea cvorum la ședința din parlament în care Orban va veni pentru votul de învestire a noului guvern. "Au demonstrat la moțiune că au avut cvorum. Dacă nu au cvorum, parlamentarii PSD nu vor participa la ședință", a spus Ciolacu.

"Urmează ca premierul desemnat să vină în fața Parlamentului pentru învestire. Așa cum scrie la Constituție, are 10 zile să vină în Parlament cu echipa guvernamentală și programul de guvernare, o să convocăm Birourile permanente reunite și vom stabili calendarul", a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai spus că sub nicio formă PSD nu va vota "Guvernul actualei puteri".

PSD rămâne izolat în Parlament. Este singurul partid care nici nu a mers la consultările de la Cotroceni și nici nu e implicat în negocierile pentru formarea Guvernului. A fost și prima decizie care a arătat că Viorica Dăncilă a pierdut din putere în partid.

Șefa PSD și-ar fi dorit ca social-democrații să voteze viitorul cabinet, dar o altă tabăra din partid s-a impus și a decis să pună bețe în roate noului Guvern.

Mai multe articole despre:
Guvern PNL Marcel Ciolacu