MENIU

Decizie istorică - JUDEŢUL din România care şi-ar putea schimba numele. Cum se va numi

Un grup de inițiativă, format din reprezentanții unor asociații, ai autorităților județene și locale, dar și parlamentari din toate partidele, s-a reunit sâmbătă la Caracal pentru a propune adăugarea la numele județului Olt a denumirii de Romanați, ca și reparație istorică.

Senatorul Paul Stănescu a afirmat că schimbarea nu îi va afecta pe cetățeni, în sensul că aceștia nu vor fi nevoiți să-și schimbe actele de identitate sau numerele de înmatriculare ale autoturismelor, potrivit Gandul.info.

Județul Romanați a fost o unitate administrativă de ordinul întâi din Regatul României, aflată în regiunea istorică Oltenia. Reședința județului era orașul Caracal. Județul se afla în partea sud-vestică a României Mari, în sud-estul regiunii Oltenia.

Județul se învecina la vest cu județul Dolj, la nord cu județul Vâlcea, la est cu județele Olt și Teleorman, iar la sud cu Bulgaria. Cuprindea partea de sud-est a actualului județ Dolj, partea central-sudică a actualului județ Olt și o mică parte din sud-vestul județului Teleorman de astăzi (comuna Islaz). Județul a fost desființat odată cu reforma administrativă din 6 septembrie 1950.

Mai multe articole despre:
0 Olt judeţ schimbare nume romanaţi