MENIU

Decizie halucinantă a instanței din Vaslui: Consilierul-cămătar-șantajist scapă de arest și poate să candideze

Decizie halucinantă a instanței din Vaslui

Tribunalul din Vaslui a decis eliberarea din arest a consilierului județean acuzat de camătă și șantaj. Politicianul a fost plasat sub control judiciar și poate candida acum pentru un nou mandat. Totodată, în același dosar, fiul său cel mare a fost plasat în arest la domiciliu. Singurul rămas în arest preventiv este băiatul său cel mic, care în trecut a fost implicat în mai multe conflicte. 

Consilierul județean din partea PSD, Costică Lupu, alături de cei doi fii ai săi, au fost arestați recent într-un dosar de camătă și șantaj. La scurt timp însă, politicianul din localitatea Negrești a reușit să obțină o victorie la tribunal.

A fost eliberat sub control judiciar, pe motiv că pedeapsa este prea dură, spun judecătorii. De asemenea, și unul dintre fiii consilierului a scăpat după gratii și a fost plasat în arest la domiciliu.

Singurul care rămâne în spatele gratiilor este Elvis Lupu, fiul cel mic al consilierului care în trecut s-a ales cu dosar penal după ce a fost protagonistul unui scandal de proporții. Acesta a fost implicat într-o bătaie cu săbii ce s-a desfășurat chiar sub geamurile Primăriei din oraș.

Oamenii legii au efectuat și percheziții la locuințele celor 3 indivizi, fiind confiscate mai multe arme albe și sume de bani, în valoare de peste 26 de mii de lei. 

Maria Grapini a fost urmărită și amenințată de un bărbat în aeroport. „M-a amenințat că nu o să scap”