MENIU

Decizia UEFA de a permite steagul Ungariei Mari, condamnată de șeful CNCD - Asztalos Csaba: Nu e o decizie înțeleaptă. Simbolul e văzut ca revizionist

Asztalos Csaba

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a criticat în termeni duri decizia UEFA de a permite simbolul Ungariei Mari la meciurile naționalei maghiare de fotbal.

Csaba Asztalos, președintele CNCD, a anunțat că nu este de acord cu decizia UEFA prin care a permis Federației de Fotbal de la Budapesta să folosească pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele echipei naționalei maghiare.

„Nu înțeleg decizia UEFA și FARE, consider că nu e o decizie înțeleaptă. Va crea tensiuni în relațiile cu statele vecine, printre care se află și România. Relațiile bilaterale dintre Serbia și Ungaria sunt foarte bune, consider că cei de la UEFA și FARE nu au toate informațiile, nu cunosc însemnătatea simbolului, nu știu istorie. 

Spun acest lucru în calitate de maghiar, simbolul este văzut ca fiind revizionist de către statele vecine. Nu pot să comentez ce să facă statul român, cu siguranță vor fi reacții. Consider că nu e o decizie înțeleaptă UEFA și a FARE, puteau întreba și alte Federații în legătură cu simbolul. 

O să punem în discuție situația, dar CNCD nu are atribuții externe. Eu, pesonal, consider că acest simbol nu contribuie la relații bilaterale de respect reciproc și nici la reconciliere. Eu mi-aș dori mai mult sport decât discurs de ură. Tot vedeam și pe terenurile de joc din România, în competițiile interne, cei care evaluează ce simboluri pot fi afișate sunt Federațiile din România.

Îmi amintesc în preliminariile precedente, naționala Ungariei a fost sancționată pentru afișarea simbolului pe stadion”, a declarat Csaba Asztalos, potrivit sport.ro.