MENIU

Decizia Japoniei după 2 ani de pandemie de coronavirus pentru a opri infectările

Decizia Japoniei după 2 ani de pandemie de coronavirus

Autorităţile sanitare din Japonia au aprobat miercuri administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19.

A patra doză de vaccin anti-COVID-19 este recomandată în principiu persoanelor cu vârsta peste 60 de ani şi persoanelor aflate în evidenţă cu boli cronice, relatează EFE.

Vaccinurile folosite pentru al doilea booster vor fi cele de la Pfizer şi Moderna, singurele care au aprobare ca doză de întărire în această ţară. De asemenea, vor putea primi a patra doză şi acele persoane care au depăşit cinci luni de la cea de-a treia vaccinare anti-COVID-19.

Ministerul Sănătăţii, care nu a precizat când va începe administrarea celei de-a patra doze de vaccin, nu elimină posibilitatea de a extinde pe viitor categoria de vârstă pentru administrarea noii doze.

Peste 65,6 milioane de persoane, reprezentând 51,8 % din populaţia japoneză, a primit până marţi cele trei doze de vaccin anti-COVID-19, potrivit ultimelor date oficiale disponibile.

Procentul se ridică la 80,1 % din populaţie, în cazul vaccinării cu schema completă.

În ce priveşte persoanele de peste 65 de ani, peste 31 de milioane de persoane au primit până marţi cele trei doze de vaccin anti-COVID-19, reprezentând 87,2 % din această categorie de vârstă din această ţară.

Numărul infectărilor în japonia a crescut în ultima perioadă, în ultimele zile fiind de peste 37.000 de noi cazuri, decesele fiind sub 60 pe zi. În ultimele 24 de ore, în Japonia au fost confirmate peste 37.200 de noi cazuri și 58 de decese. Potrivit worldometers, bilanțul total din ultimii doi ani de pandemie este de peste 7,7 milioane de persoane confirmate cu coronavirus și de peste 29.400 de decese, în rândul unei populații de aproape 125 de milioane.