MENIU

Deadline-ul dat de Nicușor Dan primarilor de sector pentru a evita aglomerările din piețe: Până joi au termen să ne înainteze situaţiile pieţelor

Deadline-ul dat de Nicușor Dan primarilor de sector pentru a evita aglomerările din piețe: Până joi au termen să ne înainteze situaţiile pieţelor

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, le-a dat un deadline primarilor de sector, cărora le-a soclicitat ca până joi, 5 noiembrie, să îaninteze situația planurilor de acces în pieţe, cu circuitele create cu scopul de a preveni eventualele aglomerații ce ar putea să favorizeze creșterea numărului de cazuri de infectări cu COVID-19. Edilul a asigurat că până weekend-ul viitor vor exista pentru toate pieţele din Bucureşti astfel de planuri de acces la a căror respectare va "veghea" Poliţia Locală şi Naţională. În plus, numărul controalelor în piețe și târguri se va intensifica, a spus și prefertul Capitalei. 

"Până joi, primarii de sector au termen să ne înainteze situaţiile pieţelor, fie pieţe pe care le administrează ei înşişi, prin Administraţia Pieţelor sau alte structuri, să spună dacă au planuri sau nu au planuri de acces cu circuite şi să ne înainteze situaţia pieţelor private pe care ei le-au autorizat să funcţioneze", a afirmat Nicuşor Dan, citat de Agerpres, la finalul ședinței de astăzi a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Potrivit acestuia, o echipă a Direcţiei de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei va realiza planurile pentru pieţe.

"Cred că nu până în weekend-ul acesta, dar până în weekend-ul viitor, vom avea pentru toate pieţele din Bucureşti planuri care o să fie respectate prin Poliţia Locală şi Naţională, care o să fie prezente acolo, astfel încât să nu mai avem mari aglomerări de oameni în pieţe", a mai spus primarul general.

Potrivit edilului, un alt aspect stabilit în cadrul şedinţei CMBSU a fost să se comunice foarte clar obligaţia de decalare a programului pentru operatorii publici şi privaţi.

"Primarii de sector care au luat parte la întâlnire s-au obligat ca pentru toate instituţiile din subordinea lor să facă această decalare de program şi noi o să ne asigurăm inclusiv pentru operatorii privaţi care funcţionează pe raza municipiului Bucureşti că vor respecta această prevedere legală", a adăugat Nicuşor Dan.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a afirmat, la rândul său, că va fi sporit numărul controalelor în pieţe şi în târguri. 

Mai multe articole despre:
nicusor dan acces piete capitala