MENIU

De Mica Unire, românii cer tot unire! Generalul Radu Theodoru, 99 ani: „De ce am acceptat prin ne-unire să ajungem unde am ajuns?”

Mica Unire a fost sărbătorită și în București, într-un eveniment special la care au participat zeci de patrioți. Printre ei, inventatorul Iuliean Horneț, dar și generalul Radu Theodoru, cel care a fost felicitat de toți cei prezenți pentru împlinirea vârstei de 99 de ani. 

„Este evenimentul la care am adunat multe celebrități din România și Republica Moldova, Consiliul Unirii este prezent de ambele părți. Avem prezenți invitați de onoare, pe domnul general Radu Theodoru, un luptător pentru suveranitatea românească și libertatea românească, avem istorici, avem invitați și un cor de preoți și să amintească jertfele de la acestă unire”, a declarat inventatorul Iuliean Horneț.

Radu Theodoru, cel mai important invitat își dorește, de Ziua Micii Uniri, tot unirea, dar a românilor într-un singur scop.

„Este a doua unire, parțială a românilor, Mihai Viteazul a făcut-o pe toată, Magna Valahia se numea. Este Mica Unire, de la care pornește Marea Unire”, a spus generalul român.

Generalul Radu Theodoru

Ajuns la venerabila vârstă de 99 de ani, Radu Theodoru a dorit să împărtășească invitaților la eveniment din experiența și înțelepciunea sa adunate de-a lungul anilor și a comentat situația actuală din țara noastră.

„Astăzi, noi, în propria noastră țară, nu reușim să ne unim pe o idee majoră, adică libertatea țării. Pe stăpânirea resurselor noastre economice, nu reușim să ne punem de acord. Cine ne poate despărți, de ce am acceptat prin ne-unire să ajungem unde am ajuns?”, a spus Radu Theodoru.

Mai multe articole despre:
Mica Unire veteran razboi general razboi sarbatoare