MENIU

De ce unii şoferi au la maşină numere de înmatriculare cu distanţă mai mare între litere

Multi dintre noi au observat probabil in trafic diverse placute de inmatriculare personalizate, atipice: fie cu literele stantate la o distanta mai mare decat cea obisnuita (litere “despartite”), fie avand caractere ce folosesc alt font decat cel standard, fie avand alte forme decat cele obisnuite. 

Practic, atat placutele personalizate cu numarul distantat cat si cele ce folosesc alte fonturi decat cel standard sunt ilegale iar folosirea lor poate conduce la retinerea certificatului si a placutelor de inmatriculare, de catre Politia Rutiera.

Nu este mai putin adevarat faptul ca multe din placutele de inmatriculare personalizate avand numerele distantate au fost emise chiar de catre Directiile de Inmatriculari, drept urmare ilegalitatea folosirii acestor placute cu numere distantate, emise chiar de catre DRPCIV, este discutabila, conform servicii-inmatriculare.ro.

In concluzie, folosirea altor placute de inmatriculare (personalizate) decat cele conforme standardului este ilegala, iar utilizarea unui format atipic (chiar si cu aprobarea Directie de Inmatriculari) mai degraba va atrage suspiciunea Politiei Rutiere.

Mai multe articole despre:
maşină numere de înmatriculare