MENIU

De ce se spune că nu este bine să speli lunea si alte superstiții similare

De ce se spune că nu este bine să speli lunea si alte superstiții similare

 Iată de ce nu este bine să speli lunea și ce ar trebui să știi despre acest obicei. 

Toate lucrurile încep bine de lunea, cu spor, însă trebuie să știm anumite aspecte atunci când vine vorba de lucrurile casnice. Nu este bine să speli rufe lunea, asta în caz că nu știai acest aspect. Iată de ce.

De ce nu este bine să speli lunea

Cu siguranță nu știai acest lucru, însă lunea nu se spală niciodată rufe. În creștinism, lunea este zi de post pentru viață, iar beneficiile acestui lucru aduc noroc pentru orice, dar mai ales pentru sănătate la om și la vite.

Tot în ziua de luni, preotul face aghiazmă și stropește casele, astfel că nu este bine să bagi la spălat în această zi. Lunea este considerată și zi cu noroc, așa că mai bine ai folosi această zi pentru alte lucruri folositoare vieții tale, cum ar fi să te axezi pe lucrurile pe care vrei să le îndeplinești și dorințele pe care vrei să le realizezi până la finalul săptămânii. 

 Totodată, se spune că ziua de luni este ziua în care trebuie spălat sufletul prin rugăciune, însă oameni se ocupă mai mult de partea lumească decât de ceea ce au în interior. Lunea este benefică pentru a începe noi planuri pentru viața ta, astfel că ar fi bine să te dedici altor aspecte din viață.

Există mai multe superstiții atunci când vine vorba de spălatul rufelor. Pe unele s-ar putea să le știi, în timp ce altele ar putea să te amuze. Există o serie de superstiții legate de spălatul rufelor pe 1 ianuarie. Se spune că dacă faci acest lucru, vei avea ghinion pe plan amoros și nu îți vei găsi sufletul pereche.

Totodată, se spune că lunea îți speli norocul, astfel că vei fi ocolit de el în următorul an. Tot spălatul rufelor îți aduce ghinion în Săptămâna Mare sau Săptămâna Paștelui. O altă superstiție legată de acest aspect spune că dacă speli rufele în primele șase zile din luna august, acestea se vor strica și nu vor mai fi rezistente. Dacă speli rufe în zilele de sărbătoare, cu cruce roșie în calendar, atunci vei fi lovit de boală, ghinioane și catastrofe.

Niciodată nu se spală rufe duminica, deoarece această zi este dedicată rugăciunii și relaxării, având la dispoziție șase zile să faci acest lucru. Femeile care spală rufe în Joia Mare le dau de pomană morților lături de rufe și nu se vor bucura de bucatele oferite până atunci. Fiecare regiune vine cu o serie de superstiții, astfel că, în funcția din zona din care veniți, puteți să auziți și de alte aspecte ce țin de spălatul hainelor în anumite zile.

Se mai spune că cine îndrăznește să spele de Bobotează sau de Sfinții Trei Ierarhi va avea parte de nenorociri și va fi lovit de foc. Cât despre Vinerea Mare, femeile care spală în această zi vor fi sortite eșecului și moții. Acestea sunt doar câteva superstiții legate de spălatul hainelor pe care ar trebui să le știi înainte să faci această treabă casnică, asta dacă nu vrei să atragi asupra ta anumite energii negative. Totodată, nu doar spălatul rufelor aduce un păcat asupra persoanei, dacă activitatea este făcută în zilele de sărbătoare, ci și muncile gospădăriei sau cusutul.

SURSA

 
Mai multe articole despre:
spalat luni superstitii