MENIU

De ce se îngrămădesc 1.200 de locuitori pe această insulă. ”Dorm așa de aproape că au aceleaşi vise”

<p>Santa Cruz del Islote</p>
<p>Santa Cruz del Islote</p>
<p>Santa Cruz del Islote</p>
<p>Santa Cruz del Islote</p>
<p>Santa Cruz del Islote</p>
<p>Santa Cruz del Islote</p>

Santa Cruz del Islote este o insulă situată în largul Golfului Morrosquillo în Departamentul Bolivar, Columbia. Este renumită deoarece este considerată insula cea mai dens populată de pe Terra.

Are 1.247 de locuitori, 65% dintre aceştia sunt minori, există doar 6 nume de familie şi 97 de case. Pe insulă există două magazine, un restaurant, un centru de sănătate şi o şcoală şi, de asemenea, o instalaţie electrică care funcţionează doar noaptea. În prezent, pe insula Santa Cruz del Islote se instalează panouri solare, donate de guvernul japonez, care vor furniza energie electrică 24 de ore din 24.

Descoperită în urmă cu 150 de ani, a fost populată rapid din cauză că aici nu există ţânţari. Teritoriul insulei s-ar întinde pe aproximativ un hectar sau 12.000 m2. Densitatea medie a populaţiei insulei este de 1,25 locuitori pe 10 m2, adică circa 105.000 de locuitori pe kilometru pătrat. Din cauza supraaglomerării, de exemplu, nu există un cimitir iar morţii sunt duşi pe alte insule.

Unii locuitori ai insulei dezmint însă aceste date susţinând că în Santa Cruz nu trăiesc mai mult de 600 de oameni, mai precis 570, din moment ce „nimeni nu a efectuat un recensământ în fiecare casă pentru a număra locuitorii săi”, şi dacă au ajuns la acest număr este numai datorită faptului că „au făcut calculul în luna decembrie, care este perioada din an în care pe insulă vin cei mai mulţi vizitatori şi turişti”.

Există şi o zicală despre locuitorii insulei: „Dorm atât de aproape încât au aceleaşi vise”.

sursa

Mai multe articole despre:
insulă Caraibe Santa Cruz del Islote