MENIU

De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carnea crudă - trucuri cu bicarbonat la care nu te aşteptai

De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carnea crudă - trucuri cu bicarbonat la care nu te aşteptai

Bicarbonatul de sodiu are o gramada de utilizari în casă şi în bucatarie, dar sunt o mulţime de trucuri pe care, cu siguranţă, nu le ştii. 

Bicarbonatul de sodiu este nelipsit din bucătărie, la fel ca sarea şi piperul. Puţini ştiu, însă, ce efecte are atunci când este aplicat pe o bucată de carne. 

Se masează bucata de carne crudă cu bicarbonatul de sodiu, apoi se lasă la frigider trei-cinci ore. La final, se curăţă bine. Folosind acest truc, vei obţine o carne mult mai fragedă.

Trucuri cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu pentru revigorarea plantelor

Pur și simplu adaugă o linguriță de bicarbonat la o cană de 2 litri de apă, amestecă bine, apoi udă florile cu această apă. Florile îți vor mulțumi iar tu vei observă o îmbunătățire în scurt timp.

Bicarbonat de sodiu pentru arsuri ale pielii

Adaugă puțin bicarbonat în apă cu gheață, amestecă bine, apoi înmoaie un bandaj în această apă. Aplică bandajul înmuiat direct pe arsură. Această procedura va calmă arsurile cât ai clipi.

Bicarbonat de sodiu pentru eliminarea mirosului emanat de consumul de usturoi sau ceapă

Dacă ai mâncat ceapă sau usturoi și îți este teamă că respirația ta va fi urat mirositoare, nu trebuie să-ți faci griji. Ia un pahar cu apă, amestecă-l cu o linguriță de bicarbonat, apoi fă gargară cu această combinație. Respirația ta va fi cu adevărat reîmprospătată.

Sursa