MENIU

De ce să mănânci hrean seara. Beneficii uimitoare pe care nici nu ţi le imaginai

De ce să mănânci hrean seara. Beneficii uimitoare pe care nici nu ţi le imaginai 

Hreanul are o mulțime de beneficii asupra sănătății noastre. Însă specialiștii de la Harvard au descoperit că acesta se manifestă mult mai bine atunci când este mâncat seara. 

Acest lucru se explică prin faptul că fiind consumat seara stomacul îl digeră noaptea, adică într-un timp mult mai îndelungat, astfel încât substanțele utile din el se asimilează mult mai eficient.

Iată 5 beneficii ale consumului de hrean seara:

1. Somnul devine mai odihnitor și mai liniștit. Acest efect se datorează prezenței în hrean a magneziului, care îmbunătățește circulația sangvină pe timp de noapte și energizează organismul spre dimineață.

2. Scade probabilitatea apariției apneei în timpul somnului. Iată de ce persoanele care suferă de boli respiratorii trebuie să consume hrean.

3. Tu dormi iar răceala trece. Medicii afirmă că o linguriță de hrean înainte de culcare cauzează desfundarea nasului pe timp de noapte și reface gâtul rănit.

4. Dimineața nu vei mai vrea să fumezi. Hreanul conține un element activ care anihilează spre dimineață dorința de a fuma. Această metodă (”metoda hreanului”) s-a dovedit eficientă pentru mulți oameni care au dorit să lase fumatul.

5. Aerul din cameră se purifică. Deși pare straniu, atunci când mâncăm hrean o parte din el ajunge și în aer. Acest lucru are loc în timpul respirației, datorită legăturii care există între sistemul respirator și digestiv. Hreanul conține uleiuri acide care odată ajuns aer începe a nimic microbii și virușii din acesta.

Mai multe articole despre:
beneficii seara hrean