MENIU

De ce papucii de plajă pot fi extrem de periculoşi! Ce nu știai până acum

Este mult mai uşor să tolerezi căldura dacă ai picioarele goale. Nu e de mirare că cei mai mulţi dintre noi optăm pentru încălţări ca papucii de plajă, care ne dau senzaţia de libertate şi ne lasă picioarele să respire. Însă experţii ne atrag atenţia că există motive serioase pentru care să nu mai purtăm papuci atât de des, pentru că aceste încălţări pot avea influenţe negative asupra sănătăţii noastre.

1. Papucii pot cauza boli

În papuci, picioarele noastre sunt mult mai expuse bacteriilor şi viruşilor din mediul înconjurător. Aceasta poate fi o problema dacă ai probleme cu pielea sau dacă te tai, pentru că te poţi contamina cu diferite boli.

2. Papucii îţi încetinesc mersul şi te fac ameţit

Conform unui studiu realiza de cercetătorii Universităţii din Auburn, oamenii care poartă papuci fac paşi mai mici, şi de aceea merg mai încet decât oamenii care poartă adidaşi. Design-ul papucilor este făcut în aşa fel încât aceste încălţări să nu ofere stabilitate piciorului, deci e posibil să cazi dacă mergi pe o suprafaţă cum e nisipul.

3. Papucii pot dăuna degetelor de la picioare şi călcâielor tale

Mersul în papuci pune o anumită presiune pe călcâiele tale, după o mai lungă purtare apărând dureri atât la călcâie cât şi la degete. Guma sau plasticul din care sunt confecţionaţi, de obicei, papucii, nu pot face faţă presiunii, iar durerile în aceste zone ale piciorului nu vor întârzia să apară. Dacă porţi papuci des, aceştia pot schimba în permanentă aspectul degetelor tale, fapt care se datorează menţinerii în picioare a acestor încălţări; de asemenea există posibilitatea de a-ţi suci degetele. Aceasta poate reprezenta o problema medicală şi estetică.

Mai multe articole despre:
pericol plajă papuci