MENIU

De ce nu se poate face inventarul bugetarilor. Cine se opune cu cerbicie acestei inițiative

Intenția actualului guvern de a număra salariaţii din sectorul public şi a crea o bază de date completă cu veniturile salariale ale aces­to­ra întâmpină o puternică rezistenţă, în pofi­da încer­că­rilor, cel puţin declarative, ale repre­zen­tanţilor Ministerului Muncii de a face un „in­ven­tar“ al tuturor angajaţilor la stat din România.

Guvernul a hotărât ca toţi bugetarii să fie „număraţi“ la fel ca angajaţii din privat, prin in­termediul unei aplicaţii a Inspecţiei Muncii, însă unii bugetari – cum sunt angajaţii Mi­nis­terului Apărării sau cei din serviciile spe­ciale – sunt exceptaţi, parţial, de la regulă.

„În Revisal vor intra toţi angajaţii din sec­torul public (cu tot cu medici, profesori şi ma­gis­traţi), fără întreprinderi de stat însă. MApN şi SRI au obligaţia de a raporta anoni­mi­zat, dar păstrează registrele la ei“, a spus Dragoş Pîsla­ru, ministrul muncii, într-un răspuns trans­mis prin SMS-uri unor întrebări ale ZF de clarificare privind categoriile de angajaţi de la stat care vor intra în evidenţa Revisal.

Detalii pe zf.ro

Mai multe articole despre:
null