MENIU

De ce nu se deschid școlile în Ploiești, deși rata de incidență este sub 1 la mie

Foto arhivă

Deși există un ordin care prevede că autoritățile pot deschide școlile pentru toți elevii a doua zi după ce rata de incidență scade sub 1, la Ploiești acest lucru nu s-a întâmplat. Cel mai devreme, elevii din clasele V-VII, respectiv IX-XI, vor reveni la cursuri în format fizic abia luni, 31 mai.

Ieri, rata de incidență la Ploiești a scăzut sub 1, respectiv 0,96, iar conform unui ordin comun al Ministerului Educației și cel al Sănătății autorităților locale puteau decide redeschiderea școlilor pentru toți elevii chiar de astăzi, 27 mai.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar presa prahovează a contactat conducerea Inspectoratului Școlar Prahova pentru a afla motivul, scrie observatorulph.ro

„În ordinul comun se menționează aplicarea măsurilor în 48 de ore. Comitetul pentru Situații de Urgență Prahova se întrunește de două ori pe săptămână, respectiv în zilele de marți și vineri, pentru actualizarea scenariilor ca să nu fie bulversant mai ales pentru părinți.  Nu putem sa-i aducem pe elevi o zi la școală, apoi o zi acasă și tot așa. Vineri se va întruni CJSU, iar dacă se mențin condițiile favorabile, elevii din Ploiești vor reveni la cursuri în format fizic luni, 31 mai” a declarat Ilona Cornelia Rizea, inspector școlar general.

Mai multe articole despre: