MENIU

Mihai Fifor nu a fost propus comisar european. Care e motivul

Mihai Fifor, secretar general al PSD, a explicat marți de ce NU a fost el cel propus pentru postul de comisar european. Fifor a declarat că a fi comisar european este o responsabilitate foarte mare și de aceea la Bruxelles trebuie să meargă un om cu o mare experiență și cu cele mai mari șanse să fie acceptat de aleșii europeni.

„Era onorant pentru mine, o responsabilitate foarte mare, dar este important ca acolo să meargă cel care are șansele cele mai mari să fie acceptat. Cred că Dan Nica este soluția cea mai bună, un om cu mare experiență", a declarat Mihai Fifor, marți seară, la Antena 3.

Despre discuțiile despre propunerea comisarului european de la nivelul PSD, Fifor a spus că decizia a fost a Comitetului Executiv al partidului.

„Da, a fost o discuție referitoare la nominalizarea mea. Premierul României a spus cât se poate de clar că este o decizie pe care o ia Comitetul Executiv Național, așa cum este absolut firesc. Astăzi s-a decis clar ca nominalizarea domnului Dan Nica să rămână, pentru că este unul dintre europarlamentarii cu cea mai mare experiență pe care îi avem. Un om care are tot respectul partidului nostru, și nu doar al nostru", a spus Mihai Fifor.

Fifor a acuzat din nou jocurile politice de la Bruxelles, laitmotivul din ultimele zile al social-democraților după respingerea definitivă a Rovanei Plumb pentru portofoliul Transporturilor din cauza incompatibilității. 

„Să lămurim și lucrul acesta. Ieri, după respingerea colegei mele Rovana Plumb, o chestiune care, până la urmă, nu are nimic de-a face cu buna funcționare a unei instituții extrem de serioase – mi-aș fi dorit să nu mai vorbim despre dublu standard în zona Parlamentului European sau Comisiei Europene. Colega noastra a fost respinsă pe un joc politic și nimic mai mult. Un joc politic ce defavorizează România și cred eu că a fost profund incorect”, a mai afirmat Fifor.