MENIU

De ce este bine să mănânci roșii? Iată cât de benefice sunt!

Adaugă acest ingredient în salata de roşii. Îi vei schimba complet gustul! Cine s-ar fi gândit?

Roșiile au un efect benefic asupra sănătății, datorită conținutului de licopen, un antioxidant puternic care ajută organismul uman în lupta contra distructivilor radicali liberi, responsabili de apariția mai multor forme de cancer.

Roșiile contribuie la menținerea sănătății pielii. Datorită conținutului de beta-caroten are acțiune protectoare asupra dermei, în fața acțiunii nocive a razelor ultraviolete, iar licopenul din conținut încetinește îmbătrânirea celulelor și reduce riscul de apariție a cancerului de piele. De asemenea, ajută la îmbunătățirea masei osoase. Efectul se datorează vitaminelor C și K, care determină regenerarea țesutului osos, dar și licopenului care previne apariția osteoporozei.

Roșiile conțin multe vitamine B și potasiu care reduc tensiunea în arterele mari, prevenind infarctul și atacul cerebral vascular.

Potrivit doctorulzilei.ro, acestea reduc riscul apariției al cancerului, ameliorează efectele fumatului, reglează nivelul glicemiei, scad colesterolul și îmbunătățesc vederea.