MENIU

De ce brânza topită este "OTRAVĂ" pentru organism

Atenţie la consumul de brânză topită, conţine foarte multe E-uri

Pe lângă faptul că este făcută din resturi de brânzeturi şi îmbogăţită cu tot felul de aditivi, brânza topită din comerţ este plină de fosfaţi care împiedică asimilarea calciului în oase.

Brânza topită din comerţ ar trebui să fie ultima alegere dacă vrei să mănânci brânzeturi. Şi asta pentru că pe cât este de gustoasă, pe atât este de nesănătoasă.

Este plină de E-uri, apă şi grăsime, aproximativ 40%. Conform specialiştilor, brânza topită se obţine prin încălzirea uneia sau mai multor varietăţi de brânzeturi, în oale de topire, cărora li se adaugă săruri de topire - polifosfati şi citraţi.

Sărurile de topire sunt difosfaţii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citraţii potasici (E 332), citraţii sodici (E 331) şi citraţii de calciu (E 333). Practic, aceşti compuşi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din brânzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizându-le şi jucând rolul de emulgatori şi stabilizatori ai emulsiilor apă-grăsime.

Dacă ţi-ai propus să mănânci brânză topită - pentru că ştii că lactatele conţin calciu şi vrei să asimilezi acest mineral, vei avea o mare surpriză. Sărurile de topire sunt periculoase pentru că scad absorbţia calciului.

Mai multe articole despre:
alimente brânză branza topita